Miljöpartiet vill öka skolfrukost för att stödja barnfamiljer under krisen

Hej! Jag fann den här artikeln på Aftonbladet, https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/nQMnnd/mp-gratis-skolfrukost-till-alla-barn, som handlar om att Miljöpartiet vill att alla barn ska få gratis skolfrukost.

Under denna ekonomiska kris är det viktigt att stödja barnfamiljer. Jag tror att alla barn har rätt till en god och näringsrik skolfrukost. När barn har en ordentlig frukost har de bättre förutsättningar att koncentrera sig och få ut det mesta av sin skoldag.

Genom att erbjuda gratis skolfrukost kommer barn och familjer att få ett ekonomiskt stöd. Jag tror att detta kommer att hjälpa de som är ekonomiskt utsatta och som har det svårt att få tillräckligt med mat.

Dessutom skulle detta vara ett bra sätt att skapa en hälsosammare livsstil för barnen. Genom att få en näringsrik frukost kommer barnen att få mer energi och orka med mer under skoldagen.

Att erbjuda gratis skolfrukost skulle även kunna stödja inlärningsmiljön. Det skulle minska den sociala segregationen som ibland uppstår när vissa barn inte har råd att äta på skolan.

Jag tror att Miljöpartiets förslag är ett bra sätt att förbättra skolmiljöer och stödja barnfamiljer. Det skulle även bidra till att skapa en hälsosammare livsstil för barnen. Det är ett förslag som jag helhjärtat stödjer.